Over Juliette

Vanaf mijn jeugd ben ik in aanraking gekomen met etherische oliën. Mijn Oostenrijkse grootvader (van moeders kant) destilleerde hoog in de bergen een heerlijke etherische olie uit de latschenkiefer (bergden). Daarnaast maakte hij ook St.Janskruidolie en arnica tinctuur.

Als kind werd ik door mijn moeder bij ziekte dan ook ingewreven met een van grootvaders middeltjes. Mijn vader werd geraakt door de krachten van de natuur en omdat wij in Nederland geen bergen hebben, besloot mijn vader zich toe te leggen op het maken van dezelfde middeltjes als mijn Oostenrijkse grootvader.

Het is dus niet zo verwonderlijk om met zo’n jeugd in de aroma’s terecht te komen. Na een verleden in de zorg, kwam ik in 2003 een boek tegen over aromatherapie en dat liet mij niet meer los. Kort daarop begon ik met een basisopleiding aromatherapie en aansluitend ben ik doorgegaan voor de beroepsopleiding aromatherapeut. Daarna heb ik de opleiding ‘medische basisvakken’ gevolgd en ben niet meer gestopt met bijscholing.