Wat is aromatherapie

Aromatherapie valt onder de complementaire natuurgeneeskunde en is een onderdeel van de fytotherapie, fyto is Latijns voor ‘kruiden’. Wie met een klacht zit, kan bij de aromatherapeut terecht voor verschillende soorten behandelingen. Massages met etherische oliën kan een van deze behandelingen zijn. De aromatherapeut gebruikt daarbij etherische oliën die allemaal hun specifieke geneeskrachtige werking hebben.

Etherische oliën worden veelal gewonnen door destillatie van sappen uit planten of bomen. De geconcentreerde oliën die vrij komen, kunnen breed toegepast worden, zoals bijvoorbeeld bij massages, verdamping en baden.

Aromatherapie is gebaseerd op natuurgeneeskunde en heeft een holistische aanpak: voor het verlichten van de klacht(en) wordt niet alleen gekeken naar het ongemak, maar ook wat de oorzaak is en wat dit betekent op lichamelijk, geestelijk en emotioneel gebied. Deze therapie laat zich goed combineren met zowel reguliere geneeswijze als andere complementaire geneeswijzen.

Door een intakegesprek krijgt de aromatherapeut een duidelijk beeld van uw klachten. Naar aanleiding van dit gesprek wordt er een behandelplan opgesteld met de voor u meest geschikte behandeling en etherische oliën. Voor veel chronische aandoeningen is aromatherapie een weldaad, waarbij vooral de kwaliteit van leven toeneemt.